"АЛЬТЕРНАТИВНА ЗЕЛЕНА РЕАЛЬНІСТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"АЛЬТЕРНАТИВНА ЗЕЛЕНА РЕАЛЬНІСТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Читати журналістів, що підтримують Зеленського і зелених лідерів думок стало неймовірно важко. Весь час складається відчуття, що читаєш дописи божевільних, що час від часу переходять від марення до буйства. Що я маю на увазі?

Під час Перших Визвольних змагань, в Дієвій армії УНР було проблемою допитувати більшовиків. Ну от уявіть, що ви людині говорите про верховенство закону, про цінність приватної власності… А вона вам у відповідь, абсолютно щиро просторікує про «від кожного по здібностям – кожному по потребі» та про «братерство, рівність, братство»… Про якийсь вищий державний устрій, описання якого межує з фантастикою та Царством Божим. Але. Говорить більшовик настільки щиро вірячи в кожне своє слово, що проти волі починаєш сумніватися – а може він правий? Може їхній «новий світ» справді існувати може? Це одна з причин, чому люди які щиро говорили про «рівність – братерство» стали владою, і… створили продраскладки, більшовицький терор і Голодомор.

Від читання журналістів, що підтримують ЗЕ і їхніх лідерів думок, в мене складається відчуття таке саме як в командирів ДА УНР – ніби я читаю міркування істот з паралельного світу. Вони пишуть про те, що «по Порошенко нанесено нищівний медійний удар» і що «всім очевидна ключова роль Порошенка в становленні української п’ятої колони»… Е-е-е-е… Чого? Удар? Роль?

Мені кортить запитати – а на підставі яких даних, крім особистого палкого бажання, прибічники ЗЕ роблять аж такий карколомний висновок? Рейтинги? Але щойно результати видали КМІС і «Socis», і ми не побачили ніяких ознак зменшення рейтингу Петра Порошенка. Попри всі шалені медійні навали Бігусів, «позитивних блогерів» та натовпів пригодованої ЗЕботви, рейтинги Порошенка не змінилися. Змінилися рейтинги Зеленського – вони просіли. Враховуючи збільшення тарифів, зростання цін та відміну низки пільг, очевидно, невдовзі рейтинг Зеленського упаде ще дужче.

Але журналісти з прибічників ЗЕ і зелені лідери думок не вгамовуються – вони просторікують про те, що на полі проукраїнських політичних сил відчутна «лідерська недостатність» (це ж придумати таке треба!), бо лідери які є лише топлять свою власну платформу і шкодять спільній справі… Е-е-е… Чого? Топлять платформу? Взагалі-то на відміну від правлячої «Слуги народу» у «Європейській солідарності» за 2 роки не сталося жодної тушки. Не сталося жодного внутрішнього конфлікту і корупційного скандалу. Ба-більше, як раз «Європейська солідарність» продемонструвала готовність до спільних дій – коли на 87-му окрузі Маруся Звіробій відмовилася від участі у виборах на користь Кошулинського. Це в той час коли ЗЕкоманда сама почала гнобити Кличка, через його аж надто високий рейтинг довіри – і тим штовхнула мера Києва до ЄвроСолідарності.

З усього вищесказаного ці дивовижні люди роблять висновок – народ потребує другого терміну Зеленського… Чого? Щойно КМІС (який ну ніяк не запідозриш в симпатіях до Порошенка) видав результат опитування, за якими 54% українців проти другого терміну Зеленського. Очевидно, казочка про «народ потребує» - виключно плід хворої уяви прибічників ЗЕ.

Очевидно, політтехнологи ЗЕ вирішили піти слизькою доріжкою Троцького, Антонова-Овсієнка та інших червоних пропагандистів. Не дискутувати – а створювати свою альтернативну реальність і переконувати всіх, що їхня реальність – єдина істинна. В принципі, після заяв Зеленського, що він готовий консультувати Байдена перед переговорами з Путіним, дивуватися нічому. В паралельну реальність схоже переїхала не тільки ЗЕботва а й сам Зеленський.

З цього приводу сказати можу лише одне. «Паралельна реальність» більшовиків розбилася об націоналізм – поляків у 1920 р. та фінів у 1940 р. І ще об український націоналізм, коли більшовики роками давили опір загонів отаманів в Наддніпрянщині, і сотень УПА на Волині та в Карпатах. І так буде знову.