Американські законодавці виступили за збільшення безпекової допомоги Україні

Американські законодавці виступили за збільшення безпекової допомоги Україні

Група підтрмики України в американському Конгресі виступає за збільшення безпекової підтримки США для України. Про це заявила співголова групи конгресвумен Марсі Каптур.

«Ми підтримуємо Україну проти російської брутальної агресії а також підтримуємо санкції, вступ України до НАТО та збільшення безпекової допомоги від США Україні», - йдеться у твіті конгресвумен.

Каптур наголосила, що конгресмени співпрацюють з українськими парламентарями з Комітету Верховної ради з міжнародних відносин.

Напередодні Пентагон оголосив про надання додаткових 150 мільйонів доларів безпекової допомоги Україні.

«Приємно бачити надання додаткової безпекової допомоги Україні обсягом 150 млн дол, яку я відстоював», - твітує сенатор Роб Портман.

Портман додав, що Україна є «потужним союзником і продовжує втілювати безпекову реформу».

Перед зустріччю президентів США та Росії, запланованої на 16 червня, група підтримки України в Конгресі США звернулась з листом до президента США Джо Байдена із закликом говорити з Путіним «з позиції сили».

«Для того, щоб чітко позначити цю позицію, ми з повагою закликаємо вас повною мірою запровадити санкції проти всіх, задіяних у побудові «Північного потоку 2», підтримати План дій для членства України в НАТО і взяти на себе зодов‘язання із збільшення безпекової допомог Україні», - йдеться в листі конгресменів.