"АНТИРЕЙТИНГ ПОРОШЕНКО" - Олександр Костюк

"АНТИРЕЙТИНГ ПОРОШЕНКО" - Олександр Костюк

Деякі дописувачі з непоборним сумом і глибокою стурбованістю пишуть дописи про «антирейтинги Порошенко». З наведенням цифр від опитування «Рейтинга». Аж 46% у Порошенка! У Мураєва 14, Тягнибока 18% . У дописувачів сум, стурбованість. Порошенко в теплій ванні!

Але я не люблю маніпуляцій.

 1. Неправильна сама постановка питання. Чим відоміший політик, тим вище в нього і рейтинг і антирейтинг.

2. Якщо у Тягнибока підтримка 2%, то який у нього антирейтинг? 18%. Це означає, що 100-18-2 = 80 на Тягнибока просто пох.

3. Тягати тези про "антирейтинг Порошенка" - це теж технологія. Так, антирейтинг йому створювали роками. І продовжують створювати. Давайтє новоє літцо? То 1+1 новому літцу ще більший антирейтинг зробить. Або ще краще, антирейтинг у нього буде 1%. Чудово, прекрасно! Ось вона, надія! От тільки і рейтинг 1%. Так побєдім!

Тягання тез про "антрейтинги" у відриві від рейтингів - чистої води маніпуляція. Тому що це підштовхує наївних до пошуків "нових ліц с нізкім антірєйтінгом" (а давайте зосередимось лише на цьому показнику, бо сум і стурбованість і «тепла ванна» і «погане оточення Порошенка»). А потім виявиться що у "нового ліца с рєкордно нізкім антірєйтінгом" і рейтинг дорівнює 1%. І всі розведуть руками.

 А правда в тому, що ЄС та Порошенко серед державницьких політичних сил мають найбільший РЕЙТИНГ. Реальний. Можливо він не такий, як хотілося б. Але інші і близько не стоять. Просто НЕМАЄ інших державницьких політичних сил та лідерів хоч з якимось РЕАЛЬНИМ РЕЙТИНГОМ.

Рейтинг ЄС та Порошенка не такий як хочется? То робота всіх справжніх українців-державників працювати на цей рейтинг. Пропонувати. Переконувати. Доводити. Підтримувати. Перераховувати гроші на комплекси спостереження, інші акції. Є 40%? Потрібно 51, 55, 60. Це єдиний можливий шлях.