"Атракціон" - Тамара Горіха Зерня

"Атракціон" - Тамара Горіха Зерня

Наша благодійна «Кулішева Субота» проходила біля озера на Трухановому острові. Там зараз безліч баз відпочинку, весь берег обсаджений бунгало, а на самому озері зароблена система з лебідок і підвісних тросів, за допомогою якої бажаючих катають по воді. Чіпляєшся за мотузку і несешся на дошці, виконуючи кульбіти на спеціальних трамплінах.

Це в теорії так, а на практиці кожен перший вилітав з доріжки, дошка в один бік, тапки у другий, а ти такий розсікаєш піну як божевільний айсберг на крейсерській швидкості. Які там кульбіти? Тут хоч би опору не загубити, не отримати вузлом по голові і просто не втопитися.

І я зрозуміла, що цей атракціон – про нас усіх. Тільки хтось на нього потрапив, чесно заплативши за вхід, а когось притягли за шатни, не питаючи згоди. Нас метляє як у пральній машині, ми тільки встигаємо вигулькнути на поверхню, хапнути повітря і знову затягує під воду. Гальма давно поламалися, поворотний механізм замкнуло, і він готовий крутити до безкінечності, навіть якщо внизу не залишиться пасажирів.

Все що нам лишається – триматися міцніше. Триматися за людей, більше нема за кого. А ще дуже швидко звикнути до ривків і кидків, визначити де верх, де низ, перехопити міцніше держак і вибрати когось вправнішого, хто пролізе нагору і натисне кнопку аварійної зупинки. А доки він пробиратиметься, ми будемо відтягувати лобове зіткнення, хай навіть гальмуючи ногами по воді.

Здавалося б, до чого тут Порошенко? (С)


Для протидії Зеленському і силам, яких він представляє, потрібна пекельно тяжка організаційна робота. Потрібна мобілізація на всіх рівнях. Агітація і контрагітація, робота з виборцями, інформаційна війна – це все правильно, це все добре. Але ми повинні розуміти: якщо дійде до виборів, ми зіткнемося з небаченим в Україні рівнем шахрайства. Будуть такі вкиди, такі підробки протоколів, таке залякування всіх учасників виборчого процесу, якого не уявляли собі і не допускали ні Янукович, ні Кучма разом узяті.

Потрібна буде сила, яка має реальних людей на кожній виборчій дільниці. Центр, який зможе направляти і координувати опір фальсифікаціям, мега-авторитетні люди, чий голос почують як всередині країни, так і за кордоном.

Поклавши руку на серце, скажіть, хто це зможе зробити? Враховуючи, що до виборів лишилося зовсім небагато, для політичного циклу це мізер. І ще враховуючи цілком можливі дострокові вибори.

Так отож.