Аваков, Яресько, Павленко визнали «найкращими міністрами-технократами»

Аваков, Яресько, Павленко визнали «найкращими міністрами-технократами»

У п'ятірку найбільш успішних міністерств уряду Арсенія Яценюка увійшли МЕРТ, Мінфін, Мін’юст, МВС та Мінагрополітики. Про це повідомили експерти аналітичного дослідження «VoxUkraine», оцінивши роботу міністерств в I кварталі 2016 року, передають "Спектр Новости".

Аналіз трьох складових - виконання програм, оцінки експертів і голосування суспільства - показав, хто з міністрів працював ефективніше інших в умовах політичної кризи.
Аналіз діяльності складався з таких компонентів, як виконання плану дій КМУ, проведення громадського та експертного опитувань, а також відповіді міністерств на інформаційний запит VoxUkraine. Оцінювалися насамперед реформаторські зусилля кожного міністра і боротьба з корупцією.

Найвищу експертну оцінку за реформаторські зусилля отримали міністр економіки Айварас Абромавічус і міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко. Експерти віддали цим же міністерствам і пальму першості в області боротьби з корупцією. Павленко і Абромавічус, на їхню думку ефективніше інших боролися з корупцією в своїх міністерствах. Серед аутсайдерів - міністерства екології та інформаційної політики.