"Авуу, де всі?" - Тамара Горіха Зерня

"Авуу, де всі?" - Тамара Горіха Зерня

Коли Порошенко з командою сьогодні прибув до Апеляційного суду, всередині на нього чекав мем з Траволтою, називається, «авуу, де всі?»

Порожня зала судових засідань, порожні коридори, ні однієї живої душі. Адвокати стукали в усі двері в надії, що хтось та й відчинить. Зрештою у комірчині під віником знайшли клерка, який теж нічого не знав і не міг відповісти, просто повз пробігав і не встиг заховатися.

Судді з’явилися після тривалого очікування, щоб похапцем оголосити про перенесення розгляду на 11 лютого і відступити.

Там де є шанс обрати ганьбу чи поразку, чинна влада примудряється обрати два в одному. Вже очевидно, що вони не мають переконливих важелів тиску на окремих суддів. Ні, спроби не припинятимуть, але є підозра, що навіть сукупного капіталу Банкової зараз не вистачить, щоб спокусити суддю Київського апеляційного суду на самогубство.

З другого боку, розганятимуть хвилю «народного» і «суспільного» обурення. Розганятимуть як уміють, але судячи з того, що вчора в атаку пішла Ю.В.Т., лава запасних у Зе не дуже широка. Нема дурних мазатися у цьому багні, хіба з безвиході або кому зовсім втрачати нічого.

До речі, про багно.

«Очевидно, коли розпал війни був, коли постачалося це вугілля з окупованих територій, то тут сумнівів немає, що коли Україна майже на 3 млрд закуповувала це вугілля, що це фінансування тероризму. Тут немає сумнівів ніяких», - заявила Тимошенко під час телешоу «Народ проти з Наташею Влащенко» на телеканалі Україна24.

Я дуже сподіваюся, що оцінку заявам Юлії Володимирівни дасть час, народ, історія і прокурор. А вдячні виборці потім підрихтують лопатою.

Від себе зобов’язуюся кожну цитату Тимошенко супроводжувати парною, ось цією. Просто щоб пам’ятати. Україна взагалі може зібрати музей, еталон мір і ваги у сфері людських вад і гріхів. Тупість ми зможемо вимірювати у «зе-лохах», а от підлість і зрадливість – у «жульках».

Обіцяна цитата:

«Жоден танк не повинен виїхати з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю. Бо це означатиме програш. Ніякого воєнного стану і активізації наших військ! Ми маємо стати самою мирною нацією на планеті, просто поводити себе як голуби миру».