Біженці з України. КГБ vs КВН. Танки РФ по ЗЕ-дорогах | Суботній Політклуб

Біженці з України. КГБ vs КВН. Танки РФ по ЗЕ-дорогах | Суботній Політклуб

Плани Путіна невідомі нікому. Якою буде окупація, що буде діяти на території України і яких масштабів буде нова атака Росії на Україну. 

Ми говоримо про речі, які є гуманітарною катастрофою для континенту. Адже це не напад на країну, в якій живе 500 тис осіб, це багатомільйонна країна. Якщо люди відразу почнуть бігти в різні боки - мало не буде нікому. Звичайно, захід України не зможе прийняти всіх і люди далі бігтимуть до Європи. А громадяни зі східних регіонів будуть бігти до Росії. Це навіть не має значення в такій ситуації переконання - коли на голову падають бомби, ви думаєте не про свої політичні погляди і не про те, що ви хотіли би бути в країна ЄС, а що вам потрібно поїхати кудись, де не стріляють - до Бєлгорода, Курська. Невже Путін цього не розуміє, що це буде глобальна катастрофа? 

Хто на кого збирається напасти: Росія на Україну, чи Україна на Росію? Росія веде інформаційну війну й намагається сформувати враження, що це Україна збирається напасти на Російську Федерацію. КВН vs КГБ. Операція з примусу до миру: Росія хоче повторити сценарій 2008 року, коли російські війська зайшли у Тбілісі, так само Кремль хоче зайти у Київ. Окупанти граються за рецептами Путіна. КВН vs КГБ. Проросійські депутати тікають з України: антиукраїнські депутати від ОПЗЖ повтікали з України через можливий напад Росії на Україну. Ті, хто кликали Росію в Україну, закликали до діалогу, тепер тікають від Росії. 

Взагалі незрозуміло, чого хоче Путін і чи буде атакувати Росія Україну, чи не буде. Путін мовчить і не каже, що він хоче і чи буде взагалі якось діяти, атакувати Україну. Путін не збирається віддавати Україні окуповані території Донецької та Луганської областей. Росія ніколи не погодиться на те, щоб віддати контроль над окупованою територією Донбасу Україні. Президент України Володимир Зеленський сказав, що ми могли б збільшити у 2-3 рази армію, але як ми тоді будемо будувати дороги? Я перепрошую, якщо ти розумієш, що будуєш дороги, щоби по них російські танки якнайшвидше прийшли до міста і вбили тебе і твою сім'ю, якщо вона не встигне евакуюватися. То може варто почекати з проєктом Велике будівництво аж до того моменту, поки ти не будеш знати, що твоя сім'я і діти не будуть знищені окупантом? 

Може й не твоя сім'я, але сім'я твоїх прихильників. Будувати дороги треба тоді, коли твоя країна захищена від нападу ворога - це простий висновок. Не треба будувати дороги для того, щоб по них ішли танки ворога. А продовжити з цими інфраструктурними проєктами можна лише тоді, коли твоя країна захищена від агресора. Зеленський для Путіна ніхто і звати його ніяк. Проблема тут не в Зеленському, а в тому, що він - президент України. А Путін не рахується з жодним президентом України, адже України для нього не існує як держави. Має Аліна Паш фото на Красній площі у Москві. Люди можуть їхати у Москву, в Росію, фотографуватися на Красній площі. Це їхній вибір, але незрозуміло, навіщо після цього пхатися на національний відбір на Євробачення, щоб потім твою брудну білизну перемивала вся країна? 

Віталій Портников та Марія Гурська у програмі Суботній Політклуб на телеканалі Еспресо. Віталій Портников та Марія Гурська у програмі Суботній Політклуб на телеканалі Еспресо.