Бабусині страви: "Баклажани в духовці, фаршировані м'ясом і грибами"

Бабусині страви: "Баклажани в духовці, фаршировані м'ясом і грибами"

Інгредієнти:

  • 300 г курячого фаршу,
  • 4 баклажани,
  • 4 помідори,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубки часнику,
  • 200 г печериць,
  • кілька гілочок зелені (базилік, кріп),
  • 2 ст. ложки олії,
  • 100 г плавленого сиру,
  • 50 мл 20%-х вершків,
  • 0,5 ч. ложки цукру,
    чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком.


  • Спосіб приготування:

    Баклажани помий і зріж хвостики. Якщо баклажани великі, то розріж їх навпіл. Видали зсередини м'якоть і поріж її кубиками, залишивши у баклажанів верхню скоринку приблизно 1 см завтовшки. Баклажанні "човники" і м'якоть посоли і залиш на 30 хвилин, щоб пішла гіркота, потім змий сіль.

    Утворені "човники" виклади на деко або сотейник, змасти олією і запікай баклажани в духовці, розігрітій до 230°C, 10-15 хвилин.

    В цей час приготуй начинку для баклажанів.

    Дрібно поріж цибулю. Подрібни часник. Порубай зелень. Пробланшуй 2 хвилини помідори, зніми з них шкірку і дрібно поріж. Поріж шампіньйони.

    На олії трохи обсмаж цибулю, потім додай гриби, а через 15 хвилин, коли випариться рідина - баклажанну м'якоть і, помішуючи, обсмаж іще 5 хвилин. Наприкінці додай помідори, часник, зелень, цукор, посоли і поперчи.

    Готові овочі перемішай із курячим фаршем і отриману начинку виклади в підготовлені баклажанні "човники". Зверху кожен баклажан полий вершками, поклади смужку плавленого сиру.

    Запікай баклажани в духовці, розігрітій до 180°C, 30-40 хвилин.

    Готові баклажани дістань із духовки, виклади на блюдо, прикрась зеленню і подавай гарячими.