Бабусині страви: "Бананові пиріжки"

Бабусині страви: "Бананові пиріжки"

Інгредієнти:

  • Маргарин - 1 пачка
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - залежно від вподобань (я додаю одну столову ложку)
  • Оливкова олія
  • Тепла вода
  • Борошно
  • Для начинки:
  • Банани
  • Мускатний горіх
  • Абрикосовий або апельсиновий джем
  • Кокосова стружка
    А також білок і жовток для змащування пиріжків

  • Спосіб приготування:

    Інгредієнти з'єднати між собою. Тісто має вийти еластичне. Скачати тісто у кулю, загорнути у харчову плівку та відправити у холодильник не менше, ніж на 30 хвилин. За цей час готуємо начинку. На цю кількість тіста бананів потрібно приблизно 3 штучки. Чистимо їх від шкірки, нарізаємо, додаємо мускатний горіх, абрикосовий джем та коксову стружку. Мускатний горіх додається знову ж таки залежно від смакових вподобань. Зазвичай я додаю не більше чайної ложки. Така сама історія і з кокосовою стружкою. Якщо ви не любитель кокосів, то можете взагалі виключити стружку з рецепту.

    Дістаємо тісто, яке вже добряче відпочило, з холодильника та розкачуємо його. Товщина має бути десь така, як на вареники. Витискаємо кружечки. Діаметр на ваш смак. Змащуємо половину круга білком і накладаємо начинку. Заліплюємо та обробляємо по краях виделкою, щоб вийшов візерунок. Зверху змащуємо жовтком, щоб пиріжки були рум'яні. Застеляємо пергаментний папір на кладемо у попередньо розігріту духовку. Пекти при температурі 150 градусів, поки не зарум'яняться. Однак, зважайте, щоб зарум'янилися не тільки зверху, а й і знизу.