Бабусині страви: "Бананово-полуничний торт тірамісу"

Бабусині страви: "Бананово-полуничний торт тірамісу"

Інгредієнти:

  • бісквітне печиво "савоярді" 200 г
  • чорна кава 250 мл
  • вершки 22% 300 г
  • вершковий сир альметте 200 г
  • йогурт 100 г
  • цукрова пудра 80-100 г
  • банани 2 шт.
  • полуниця 400 г
  • гіркий шоколад
  • листочки м'яти для прикраси

  • Спосіб приготування:

    Приготувати роз'ємну форму. У нас квадратна 25х25 см.
    Полуницю промити і порізати, залишивши кілька ягід для прикраси.
    Банани очистити і нарізати кільцями.
    Зварити чорну каву, можна додати в неї лікер, коньяк або безалкогольний сироп.
    Сир збити з йогуртом і цукровою пудрою.
    Обережно, на низьких оборотах, підмісити до маси добре збиті вершки.
    Дно і боки рознімної форми викладаємо паличками печива, вмочивши їх в каві (вмочаємо цукровою стороною і нею ж кладемо догори). Бортики ми викладали половинками печива.

    На печиво викладаємо половину крему і кружечки бананів, злегка вдавивши їх в крем.

    Повторюємо шар печива. На другий шар печива викладаємо полуницю, покриваємо другою половиною крему.
    Поверхню вирівнюємо, прикрашаємо гірким шоколадом, полуницею і листочками м'яти.
    Торт поставити в холодильник, мінімум на 4:00.
    Подавати нарізавши на шматки (форму тримають добре).