Бабусині страви: "Баранячі реберця в жировій сіточці"

Бабусині страви: "Баранячі реберця в жировій сіточці"

Інгредієнти:

  • Реберця молодого барана (гр 600-700)
  • бараняча жирова сітка (можна використовувати і яловичу, але тільки тонкі місця)
  • 1 велика ріпчаста цибуля
  • сік 1 невеликого лимона
  • 2-3 зубчики часнику
  • гірчиця
  • чебрець (за бажанням)
  • сіль, червоний перець
  • Гарнір:
  • Баклажани, помідори, болгарський перець

  • Спосіб приготування:

    Заздалегідь маринуємо наші реберця. Для цього солимо і перчимо їх. Нарізаємо півкільцями цибулю і разом з м'ясом гарненько руками мнемо і перемішуємо. Видавлюємо туди сік 1 лимона. За бажанням додаємо чебрець. Взагалі, чебрець відмінно поєднується з м'ясом. Ставимо посуд з маринованим м'ясом в холодильник на день-другий.
    Через день-другий приступаємо до самого процесу. Для цього додаємо до м'яса 0,5-1 ч.л. гірчиці, видавлений через прес для часнику часник, перемішуємо.

    Розкладаємо акуратно жирову сітку, викладаємо на неї наші баранячі реберця, очищені від непотрібної нам тут цибулі. Акуратно, щільно загортаємо реберця в жирову сітку.
    У глибоку сковороду з товстим дном наливаємо зовсім трохи оливкової олії. Акуратно укладаємо м'ясо в сітці в сковороду і обсмажуємо спочатку одну сторону на невеликому вогні до хрусткої скоринки. Потім акуратно перевертаємо сітку на іншу сторону (це вимагає певної вправності) і також смажимо до появи скоринки. Весь жир у процесі буде танути. І до кінця готування в сковороді буде дуже багато рідкого жиру, а м'ясо буде покривати тонка хрустка скоринка.
    Тепер акуратно дістаємо м'ясо разом з цією скоринкою з сковороди, розрізаємо скоринку, а в ній ароматне, смачне ніжне м'ясо.
    На гарнір дуже добре підходять смажені овочі. В даному випадку баклажани і помідори.