Бабусині страви: "Булочки-косички"

Бабусині страви: "Булочки-косички"

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Яйце - 1 шт
  • Молоко ( підігріте ) - 250 мл
  • Цукор - 40 г
  • Сіль - 5 г
  • Дріжджі ( пресовані ) - 15-17 г
  • Масло вершкове ( розтоплене ) - 60 г
  • Цедра лимона - 1 шт

  • Спосіб приготування:

    1. Замісити тісто вручну , в комбайні або в хлібопічці. Даємо підійти, ділимо на кульки. З кожної кульки розкачати джгутик завдовжки 30-35 см, укладаємо таким чином - одна третина залишається ліворуч , дві третини праворуч складаємо в петлю. Далі - ліву частину джгутика протягуємо в петлю. Потім петельку повертаємо ліворуч праворуч, і в утворену скручену петельку простягаємо залишився кінець джгутика.
    2. Ось так просто і швидко згортаємо всі джгутики, ставимо підійти, змащуємо яйцем ( злегка збитим з молоком) і посипаємо цукром.

    3. Духовку розігріваємо до 220 градусів , ставимо на 10 хвилин , потім температуру зменшуємо до 200 і випікаємо ще 10-15 хвилин.
    4. Якщо цей спосіб для вас надто складний - просто заплетіть косичку. Скрутіть іі в колечко - і далі по плану.