Інгредієнти:
Для глазурі:
100 мл молока
50 мл води
50 гр цукру
Спосіб приготування:
1. Спочатку готуємо тісто. Нагріваємо молоко на невеличкому вогні, додаємо вершкове масло, цукор і сіль, все перемішуємо та залишаємо охолоджуватися до кімнатної температури.
2. Дріжджі розчиняємо у теплій воді, додаємо яйце, перемішуємо.
3. Поєднуємо дві суміші разом, додаємо борошно та замішуємо тісто. Накриваємо отримане тісто рушничком і ставимо в тепле місце на одну годину. Коли тісто підніметься, його потрібно злегка перемішати і знову поставити у тепле місце на годину.
4. Готове тісто розділяємо на дві частини. Одну частину розкачуємо у вигляді прямокутника. Змащуємо тісто вершковим маслом. Цукор змішуємо з корицею. Зверху посипаємо сумішшю цукру з корицею та скручуємо тісто в рулет. Те саме повторюємо і з другою частиною тіста.
5. Отримані рулети нарізаємо на часточки товщиною три сантиметри.
6. Розігріваємо духовку до 200 С, змащуємо деко вершковим маслом, викладаємо на нього наших равликів та ставимо їх випікатися на 15 хвилин.
7. Для глазурі молоко, цукор та воду доводимо до кипіння і варимо перемішуючи чотири хвилини.
8. Виймаємо деко з духовки, змащуємо равликів глазур’ю 3 рази і знову ставимо у духовку на п’ять хвилин.