Бабусині страви: "Булочки-трояндочки"

Бабусині страви: "Булочки-трояндочки"

Інгредієнти:

  • борошно: 500 г.
  • кефір: 250-300 мл
  • цукор: 3 ст. ложки
  • дріжджі (сухі) : 2 ст. ложки
  • маргарин: 2 ст. ложки
  • сіль: 1 ч. ложка
  • ванільний цукор за смаком
  • Для начинки
    яблука: 4-5 шт.
    цукор і кориця за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Цукор змішати з дріжджами, додати сіль, кефір, розтоплений теплий маргарин і борошно. Вимісити еластичне тісто.
    Яблука помити, почистити, потерти на великій тертці, додати цукор і корицю за смаком, ретельно перемішати.

    Тісто розкачати, змастити олією, викласти на нього шар яблучної начинки і згорнути рулетом. Рулет порізати на шматочки довжиною 3-4 см. Кожен шматочок з одного боку защипнути, а з іншого шари тіста розкрити, наче пелюстки троянд.
    Викласти всі булочки-трояндочки у форму для випікання, змастити зверху рослинною олією або збитим яйцем і залишити на 30 хвилин, щоб тісто підійшло. Випікати у розігрітій до температури 180° С духовці протягом 30-40 хвилин (до золотистого кольору). Готові булочки вийняти, відразу ж змастити молоком, накрити чистим рушником і залишити на 10-15 хвилин.