Бабусині страви: "Булочки із корицею"

Бабусині страви: "Булочки із корицею"

Інгредієнти:

  • 500 г борошна,
  • 200 мл молока,
  • 100 г вершкового масла,
  • 10 г дріжджів,
  • 100 г цукру,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. ложки кориці,
  • щіпка солі.

  • Спосіб приготування:

    Розведи в теплому молоці 1 ст. ложку цукру, дріжджі, 1 ст. ложку борошна і залиш на 15-20 хвилин.

    Додай в опару борошно, сіль, потім 3/4 м'якого вершкового масла і замісити тісто.

    Тісто має вийти м'яким і ніжним.

    Залиш тісто під плівкою в теплому місці на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.

    Змішай корицю з цукром.

    Готове тісто ще раз обімни руками і розкачай у пласт прямокутної форми.

    Відступи 1 см від одного краю тіста і рівномірно змасти всю поверхню тіста розтопленим вершковим маслом, що залишилося, і посип сумішшю кориці з цукром.

    Згорни тісто в рулет, зліплюючи залишений не змащеним маслом край.

    Наріж рулет на однакові по товщині булочки.

    Виклади булочки з корицею на застелене папером для випікання і змащене маслом деко на відстані приблизно 5 см одну від одної, щоб при випіканні булочки не злиплися.

    Накрий булочки рушником і залиш на 20-30 хвилин для підйому.

    Потім змасти кожну булочку збитим яйцем.

    Випікай булочки з корицею у розігрітій до 200-210°С духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору.