Інгредієнти:
3 яйця
сіль
для змащування булочок:
1 яйце
Спосіб приготування:
1. Спочатку приготуємо дріжджове тісто. Для цього підігріте молоко змішуємо з сіллю, цукром і яйцями. Вершкове масло подрібнюємо ножем на маленькі часточки та збиваємо з молочною сумішшю. Борошно змішуємо з дріжджами. До молока додаємо борошно і замішуємо тісто. Поміщаємо його в харчову плівку та ставимо в холодильник на чотири години. Коли тісто збільшиться в об’ємі, нариваємо його салфеткою та залишаємо ще на 30 хвилин.
2. Натираємо сир на тертці.
3. Зварені яйця подрібнюємо кубиками.
4. Змішуємо разом сир, яйця, подрібнену зелень і сметану. Додаємо сіль, все гарненько перемішуємо до однорідного стану. Це буде наша начинка.
5. Відриваємо шматочок тіста, розкатуємо млинчик діаметром вісім сантиметрів та товщиною два міліметри. На млинчику робимо три надрізи, щоб в нас вийшла конюшина (або пропелер з трьома листочками).
6. В центр кладемо чайну ложку начинки та обертаємо нашими листочками начинку навколо. В результаті ми отримаємо трояндочку.
7. Застилаємо деко папером для випічки, викладаємо змащені яйцем булочки та ставимо випікатися при температурі 180 С на 20 хвилин.