Бабусині страви: "Буженина в духовці"

Бабусині страви: "Буженина в духовці"

Буженина - це холодна закуска, аналогів якої не існує в усьому світі. Блюдо відноситься до делікатесів, і готують її зазвичай з свинини, а саме задньої частини або з шийної частини, там як правило м'ясо ніжне.
Інгредієнти:

  • Свинина - 1,5 кілограма (шийки)
  • Часник - 1 головка
  • Спеції за смаком

  • Спосіб приготування:

    Головною перевагою даного рецепту є його простота у складових, ну і маленький секрет, який ви дізнаєтеся пізніше. Король нашого рецепту свинина, бажано щоб вона була свіжа і не піддавалася заморозки, ну, а там як вийде.

    Якщо так вже вийшло, що м'ясо у вас було заморожене, розморозьте його і гарненько промийте.


    Далі готуємо родзинку нашого рецепта - розсіл, а він у нас дуже простий. Кип'ятимо один літр води, і прямо в окріп додаємо сіль, перець, лавровий лист, паприку, або взагалі всі ваші улюблені спеції і побільше.

    Даємо нашому розсольчику годинку настоятися і охолонути.

    Тепер заливаємо м’ясо приготовленим розсолом.

    Далі самий відповідальний момент, ставимо наше м'ясо в холодильник маринуватися в розсолі не менше ніж на дві доби.

    Коли ви дістанете м'ясо з розсолу після пройденого часу, ви побачите, що м'ясо значно набрало в обсязі і вазі, і це дуже добре, буженина буде дуже соковитою і смачною.

    Тепер все як зазвичай шпигуємо м'ясо часником, за бажання морквою та іншими овочами. Замотуємо нашу заготовку в рукав для запікання і досить щільно затягуємо, при цьому не забуваємо зробити кілька отворів для виходу пари.

    Далі відправляємо буженину запікатися в духовку на дві години при температурі 180 градусів. Потім ще пів години вже без рукава. Дістаємо буженину з духовки.