Бабусині страви: "Чахохбілі з курки"

Бабусині страви: "Чахохбілі з курки"

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курки,
  • 600 г помідорів,
  • 300 г болгарського перцю,
  • 300 г цибулі,
  • 1 кисле яблуко,
  • 1 головка часнику,
  • пучок петрушки,
  • пучок кінзи,
  • 50 г вершкового масла,
  • 50 г олії,
  • 100 мл білого сухого вина
    0,5 ч. ложки паприки,
    0,5 ч. ложки хмелі- сунелі,
    0,5 ч. ложки коріандру,
    червоний мелений перець за смаком,
    чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком

  • Спосіб приготування:

    Курку помий, обсуши, оброби, нарізавши її на порційні шматочки. Цибулю і болгарський перець наріж півкільцями. Помідори пробланшуй 1-2 хвилини, зніми шкірку і дрібно наріж. Подрібни часник і зелень. Яблуко очисти і дрібно поріж.

    У розігрітому сухому сотейнику на сильному вогні без жиру обсмаж курку, часто перевертаючи шматочки, до утворення золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин. Потім зменшити вогонь, накрий кришкою, потушкуй 3-5 хвилин і зніми з вогню.

    На розігрітій сковороді на вершковому маслі обсмаж цибулю до м'якого стану 5-7 хвилин і переклади до курки. На тому ж маслі обсмаж болгарський перець і разом із маслом переклади до курки. Додай до курки яблуко, помідори, посоли і постав на вогонь.

    Влий у чахохбілі з курки сухе вино, доведи до кипіння чахохбілі з курки, потім зменш вогонь, накрий кришкою і тушкуй 15-20 хвилин. Додай у чахохбілі часник, зелень, спеції, перемішай і тушкуй під кришкою на повільному вогні ще 5-7 хвилин.

    Подавай чахохбілі з курки гарячим. Можна як самостійну страву або з гарніром.