Бабусині страви: "Чахохбілі"

Бабусині страви: "Чахохбілі"

нгредієнти:

  • курка вагою 1,2-1,5 кг
  • 4 цибулини
  • 4 помідори
  • 1 гострий червоний перець
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 пучок кінзи
  • 1 пучок базиліка
  • 1 ст. л. хмелі-сунелі
  • 1 ст. л. вершкового масла

  • Спосіб приготування:

    Курку вимити всередині і зовні, обсушити і розрізати на невеликі шматочки однакового розміру.
    Сковорідку поставити на вогонь і сильно розігріти. Викласти шматки курки і обсмажувати 15 хв. на сухій сковороді, постійно перевертаючи, щоб вони не підгоріли.
    Помідори вимити, надрізати ножем, обдати окропом і зняти з них шкірку. М'якоть нарізати невеликими кубиками і додати в сковороду до курки. Зменшити вогонь і готувати 10 хв.
    Тим часом цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями. В окремій сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати до курки з помідорами. Накрити сковороду кришкою і тушкувати 30 хв.

    * Цибулю обсмажують в окремій сковороді для того, щоб вона не вбирала вологу, що виділяється помідорами.
    Якщо рідини в сковороді з куркою недостатньо, можна додати 0,5 склянки червоного напівсолодкого вина або збільшити кількість томатів.
    В останню чергу до страви додають зелень і прянощі. Зелень вимити, обсушити паперовою серветкою і дрібно нарізати. Часник очистити, дрібно нашаткувати або стовкти. Гострий перець вимити, обсушити, видалити плодоніжки і насіння, дрібно нарізати. Покласти зелень, часник і перець в сковороду.

    * В чахохбілі можна також додавати тархун, кріп, м'яту і імеретінській шафран.
    Заправити страву сіллю і хмелі-сунелі за смаком. Перемішати і тушкувати ще 7 хв.

    Подавати дуже гарячою, з відварним рисом або картоплею.