Бабусині страви: "Цибулева зупа"

Бабусині страви: "Цибулева зупа"

Інгредієнти:

  • Цибуля-1кг
  • Олія рослинна -2ст.л
  • Масло вершкове -2ст.л
  • Бульйон яловичий -1,5 літра
  • Вино біле сухе-100гр.
  • Багет нарізаний товстими скибочками на тарілку 3шт.
  • Сир-приблизно 100гр, можна більше

  • Спосіб приготування:

    1. Для початку наріжемо лук тонкими півкільцями. Можна змішати червону і білу цибуляю. У каструлю наливаємо рослинне і вершкове масло, підігріваємо, додаємо цибулю і тушкуємо все це приблизно годину, на слабкому вогні. Спочатку цибуля стане прозорою, але по ходу вона набуває золотистого кольору, що і надає супу свій аромат і характерний колір.
    2. Коли цибуля зменшилась в об'ємі приблизно в 3-4 рази, тушкуємо її з білим вином, вона надає супу трохи кислинки, даємо закипіти, потім додаємо бульйон. варимо хвилин 5 на середньому вогні, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо 15 хв. на повільному вогні.

    3. Тим часом готуємо наші грінки, на сковорідці з олією обсмажуємо шматочки багета з двох сторін і в гарячому вигляді протираємо часником. Протираємо сир на тертці. Сир повинен бути жирним і твердим.
    4. Наливаємо суп в горщики і зверху на кожен кладемо смажені грінки та посипаємо щедро сиром.
    5. Відправляємо горщики в духовку під гриль, поки сир не розплавиться.
    6. Вуаля, суп готовий!