Бабусині страви: "Цибулевий суп з капустою"

Бабусині страви: "Цибулевий суп з капустою"

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 10 шт
  • капуста білокачанна - 500 г
  • олія рослинна - 100 мл
  • морква - 1 шт
  • вода - 1 л
  • сіль (за смаком)
  • перець чорний (горошком, за смаком, приблизно) - 4-5 шт
  • лавровий лист - 1 шт
  • борошно - 3 ст. л.
  • кріп (для подачі)
  • сік лимонний (для подачі, обов'язково - дуже збагачує смак, на 1 порцію - сік з досить товстого кружка лимона)

  • Спосіб приготування:

    1. Готуємо продукти. Цибулю ріжемо дрібними кубиками.
    2. Капусту ріжемо соломкою.
    3. Моркву натерти на крупній тертці.
    4. Беремо каструлю (або сотейник) з товстим дном, бажано. Нагріваємо в ній олію, залишивши пару ложок для обсмажування борошна.
    5. Обсмажуємо на олії цибулю, постійно перемішуючи. Не допускайте, щоб цибуля підгорла! Обсмажуємо цибулю до прозорості та легкої золотистої скоринки - вона стане м'якою і з неї вийде гіркота.

    6. Заливаємо цибулю водою, доводимо до кипіння, додаємо капусту, перемішуємо, доводимо знову до кипіння, додаємо моркву, лавровий лист, перець і сіль за смаком. Доводимо до кипіння і варимо до готовності на повільному вогні під кришкою. Це займе менше 15 хвилин.
    7. На сковороді розігріваємо пару ложок рослинної олії і, постійно помішуючи, обсмажуємо на ньому борошно до характерного запаху смаженого горіха. Додаємо борошно в суп, перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо супу настоятися ще хвилин 5.
    8. При подачі посипаємо дрібно нарізаним кропом і додаємо сік кружка лимона в кожну тарілку. Лимонний сік сильно змінює смак супу, робить його більш цікавим і з легкою кислинкою.