Бабусині страви: "Деруни з фаршем в горщику"

Бабусині страви: "Деруни з фаршем в горщику"

Інгредієнти:

  • Картопля - 500 гр
  • Фарш - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 5 шт
  • Борошно - 50 г
  • Сметана - 100 г
  • Яйця - 2 шт
  • Сіль та перець за смаком
  • Олія рослинна
  • Сир твердий тертий

  • Спосіб приготування:

    1. Для початку натремо картоплю на дрібній тертці, в отриману масу додаємо 1 яйце, 2 столові ложки борошна, терту цибулю та часник, трохи солі і чорного перцю. Ретельно перемішуємо.
    2. З отриманої маси на добре розігрітій олії обсмажуємо оладки до хрусткої скоринки.
    3. Фарш солимо та перчимо.
    4. Горщик змащуємо маслом, викладаємо шар дерунів, зверху - м'ясо, зверху - сметану, знову деруни - мясо - сметана. І так, поки деруни і фарш не закінчаться. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо до готовності фаршу.
    5. Дістаємо за 5 хвилин до готовності, посипаємо тертим сиром. Дуже смачно з домашньою сметанкою!