Бабусині страви: "Домашній майонез"

Бабусині страви: "Домашній майонез"

Інгредієнти:

  • оливкова олія - 400 мл,
  • 2 яєчних жовтки,
  • цукрова пудра - 5 г,
  • сіль - 3 г,
  • домашня гірчиця - 15 г,
  • білий винний оцет - 25 мл,
  • чорний мелений перець - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Жовтки змішайте до однорідності. Додайте цукрову пудру, сіль, гірчицю, щіпку чорного перцю і ретельно розітріть.

    Додайте краплю олії. Ретельно розмішайте суміш круговими рухами в одному напрямку, притискаючи кінчик вінчика до дна миски. Так по краплині додайте 25 мл олії. Потім додавайте олію дуже тонкою цівкою, ретельно розмішуючи суміш, до повного розчинення в ній олії. Суміш повинна бути повністю однорідна за консистенцією.

    Додайте в майонез винний оцет, перемішайте.

    Перекладіть майонез в чисту суху банку і поставте в холодильник.