Бабусині страви: "Домашня халва"

Бабусині страви: "Домашня халва"

Інгредієнти:

  • 400 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла
  • 200 гр цукру
  • 60 мл води
  • 400 гр соняшникового насіння (очищеного)

  • Спосіб приготування:

    1. Соняшникове насіння перемелюємо у кавомолці до стану пасти.
    2. Тепер необхідно приготувати сироп – для цього заливаємо цукор водою, ставимо на вогонь і кип’ятимо. Не забуваємо знімати піну. Знімаємо сиром з плитки і додаємо вершкове масло.
    3. Борошно перемішуємо з перемеленим насінням, додаємо до сиропу, перемішуємо і викладаємо у будь-яку вами улюблену форму, накриваємо кришкою (кришка повинна бути менша за форму, щоб поставити її на халву). Ставимо зверху вантаж. Кладемо форму у холодильник для застигання на декілька годин.