Бабусині страви: "Дріжджовий пиріг з картоплею в мультиварці"

Бабусині страви: "Дріжджовий пиріг з картоплею в мультиварці"

Інгредієнти:

  • 5 картоплин
  • 200 грам сиру
  • Перець мелений, сіль

  • Спосіб приготування:

    Крок перший. Розводимо дріжджі в теплому молоці, додаємо до них чотири столові ложки борошна і цукор. Перемішуємо гарненько, накриваємо тісто рушником, ставимо в тепле місце на півгодини.

    Крок другий. Збиваємо курячі яйця. Розтоплюємо масло в мікрохвильовці, виливаємо разом з збитими яйцями в опару. Додаємо решту борошна, замішуємо м'яке тісто, ставимо його знову в тепле місце години на півтори.

    Крок третій. Відварюємо в підсоленій воді картоплю до повної готовності, потім охолоджуємо його, очищаємо і перемелює в пюре. Додамо до нього тертий сир.

    Крок четвертий. Ділимо тісто на дві частини, розгортаємо обидві в два пласта. Викладаємо на більший пласт начинку, накриваємо меншим пластом, защипуємо краю.

    Крок п'ятий. Змащуємо будь-яким маслом чашу мультиварки, кладемо в неї пиріг, закриваємо мультиварку кришкою. Встановлюємо на 10 хвилин програму * підігрів *. Після цього вимикаємо мультиварку і даємо деякий час підійти в ній пирогу.

    Крок шостий. Змащуємо зверху пиріг збитим жовтком, включаємо режим * випічка *. Готуємо картопляний пиріг 65 хвилин на одній стороні і 40 хвилин на інший.