Бабусині страви: "Джем з ківі"

Бабусині страви: "Джем з ківі"

Інгредієнти:

  • 1 кг. ківі (або будь-яких фруктів або ягід)
  • 1 кг. цукру
  • 1 пакетик желфікса (згущувач для варення, який перетворює варення в джем, аналоги - желинка, конфітюрка)

  • Спосіб приготування:

    Фрукти вимити, відокремити від кісточок і подрібнити (можна протерти крізь сито).
    Вміст пакетика перемішати з 2 ст. л. цукру, всипати в 1 кг. фруктів, добре перемішати і, поступово помішуючи, довести до кипіння.

    Додати цукор, що залишився і, потепенно помішуючи, ще раз довести до кипіння. Після чого варити ще 3 хвилини. Зняти з вогню.
    Добре перемішати, зняти піну і розлити в стерилізовані банки. Банки закрити і повернути вверх дном, залишити на 5 хвилин. Після чого можна їх прибрати у відповідне місце.