Бабусині страви: "Еклери з заварним сирним кремом та полуницями"

Бабусині страви: "Еклери з заварним сирним кремом та полуницями"

Інгредієнти:

  • Для заварного тіста:
  • Вода - 250 мл
  • Борошно - 180 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Для крему:
  • Сир - 400 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Цукор - 100 г
    Жовток яєчний - 2 шт.
    Ванілін
    Вершки жирні - 150 мл
    Полуниця


  • Спосіб приготування:

    1.Кип'ятимо воду, додаємо масло, сіль, цукор. Даємо маслу розчинитися і знову кип'ятимо, а потім всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо тісто до утворення однорідної маси. Даємо охолонути хвилин 5-10 і по одному вводимо яйця, щоразу розмішуючи до однорідності. За допомогою кондитерського мішка відкидаємо тістечка на деко і випікаємо при температурі 180 гр близько 40 хвилин (точний час буде залежати від вашої духовки).
    2.А тепер приступаємо до приготування крема. В каструлю кладемо всі інгредієнти, крім масла і за допомогою блендера збиваємо до однорідності (щоб не було крупинок). До сирної маси додаємо масло, ставимо каструлю на вогонь і постійно помішуючи доводимо масу до утворення бульбашок, а потім продовжуємо варити інтенсивно помішуючи, до загустіння (консистенція повинна бути схожа на густу манну кашу). Даємо крему охолонути, а в цей час збиваємо вершки до стійких піків, а потім додаємо їх в крем, акуратно перемішуючи.
    3.Теперь залишилося начинити булочки, для цього зрізаємо верхівки, начиняємо на половину кремом, в центр кладемо полуницю, а зверху заповнюємо кремом і прикриваємо кришечкою. Прикрашаємо по розсуд.