Бабусині страви: " Французькі млинчики"

Бабусині страви: " Французькі млинчики"

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 г (склянка)
  • - Молоко – 500 мл (2 склянки)
  • - Яйця – 3 штуки
  • - Розтоплене вершкове масло – 2 столові ложки
  • - Цукор або пудра – 1 столова ложка
  • - Сіль - щіпка

  • Спосіб приготування:

    Змішай в глибокій посуді борошно, цукор і сіль. В окремій ємності збивалкою або міксером збий яйця і молоко до утворення піни. Потім яєчно-молочну суміш поступово додавай до борошна, акуратно розмішуючи все міксером або збивалкою.

    Розтопи вершкове масло, дай йому кілька хвилин охолонути, потім вилий його в тісто. Знову все гарненько помішай до утворення однорідної напівгустої маси.Тісто вважається готовим, коли з ложки воно тече безперервною цівкою.

    Розігрій добре сковороду, додай трохи олії або вершкового масла, потім ополоником наливай тісто в серединку сковороди, роблячи нею кругові рухи, щоб тісто рівномірно розтеклося далі, а не зібралося тільки в серединці.

    Відзначимо, якщо ти не хочеш, щоб млинці були занадто жирними, замість сковороди додай 2 столових ложки олії в тісто – так млинці не пригоратимуть і не приставатимуть до сковороди, навіть якщо олії на ній не буде.