Бабусині страви: "Фруктове печиво"

Бабусині страви: "Фруктове печиво"

Інгредієнти:

  • Тісто:
  • 1 стакан пшеничного борошна
  • 1 стакан крохмалю (можна половину картопляного, половину кукурудзяного)
  • ¼ склянки сметани
  • 2 жовтки
  • 100 грамів вершкового масла або маргарину
  • 1/3 склянки цукру
  • 1,5 склянки сухофруктів дрібно порізаних (курага, чорнослив, родзинки)
  • Ванілін
  • Питна сода (або 7 грамів розпушувача)
  • Сіль - щіпка

    Для безе:
    0,5 склянки волоських горіхів подрібнених на невеликі шматочки
    2 білки
    2/3 склянки цукру


  • Спосіб приготування:

    Розм'якшене вершкове масло збити з цукром до білого кольору, додати жовтки, сметану, ванілін, сіль, змішану з розпушувачем борошно, крохмаль. Добре вимішати. Додаємо сухофрукти. Вимішуємо. Затягуємо миску з тестом плівкою, прибираємо на годину в холодильник.
    Білки збиваємо в круту піну з цукром і декількома краплями лимонного соку. Горіхи подрібнити на невеликі шматочки. Можна просто пройтися по ним качалкою.

    Тісто ділимо на частини, трохи подпилити борошном, скачуємо валики (діаметр приблизно 3 см.), викладаємо на застелене пергаментним папером деко. Викладаємо на відстані один від одного, враховуючи, що печиво дуже збільшується в розмірах. Трохи розплющуємо ножем. Зверху викладаємо безе, посипаємо подрібненими горіхами.
    Випікаємо при середній температурі до світло коричневого кольору. Ще в гарячому вигляді нарізаємо косими шматочками. Зручно нарізати тонким ножем з дрібною пилкою.