Інгредієнти:
Для безе:
0,5 склянки волоських горіхів подрібнених на невеликі шматочки
2 білки
2/3 склянки цукру
Спосіб приготування:
Розм'якшене вершкове масло збити з цукром до білого кольору, додати жовтки, сметану, ванілін, сіль, змішану з розпушувачем борошно, крохмаль. Добре вимішати. Додаємо сухофрукти. Вимішуємо. Затягуємо миску з тестом плівкою, прибираємо на годину в холодильник.
Білки збиваємо в круту піну з цукром і декількома краплями лимонного соку. Горіхи подрібнити на невеликі шматочки. Можна просто пройтися по ним качалкою.
Тісто ділимо на частини, трохи подпилити борошном, скачуємо валики (діаметр приблизно 3 см.), викладаємо на застелене пергаментним папером деко. Викладаємо на відстані один від одного, враховуючи, що печиво дуже збільшується в розмірах. Трохи розплющуємо ножем. Зверху викладаємо безе, посипаємо подрібненими горіхами.
Випікаємо при середній температурі до світло коричневого кольору. Ще в гарячому вигляді нарізаємо косими шматочками. Зручно нарізати тонким ножем з дрібною пилкою.