Бабусині страви: " Гарбузовий хліб"

Бабусині страви: " Гарбузовий хліб"

Інгредієнти:

  • борошно - 400-450 г,
  • сіль - 1,5 ч. ложки,
  • тепла вода - 0,5 склянки,
  • мед - 1 ч. ложка,
  • дріжджі (сухі) - 1,5 ч. ложки,
  • оливкова олія - 2 ст. ложки,
  • гарбузове пюре - 3/4 склянки,
  • гарбузове та кунжутне насіння - за смаком,
  • олія - для змащування форми,
  • 1 жовток для змащення хліба.

  • Спосіб приготування:

    Просійте в миску борошно з сіллю.

    У теплій воді розведіть мед, додайте дріжджі, дайте постояти кілька хвилин.

    З’єднайте борошно з дріжджовою сумішшю, додайте оливкову олію. Замісіть некруте тісто.

    Додайте гарбузове пюре, замісіть тісто.

    Додайте підсмажене насіння і замісіть м’яке, не туге тісто.

    Миску з тістом накрийте кришкою і рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Тісто має збільшиться в 2,5 рази.

    Розділіть тісто на три частини, сформуйте кульки та складіть у змащену олією форму, щільно притиснувши їх між собою. Залиште на 40-50 хвилин.

    Змастіть хліб жовтком і посипте насінням.

    Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 40 хвилин.