Бабусині страви: "Гарбузовий мус з білком і мускатним горіхом"

Бабусині страви: "Гарбузовий мус з білком і мускатним горіхом"

Гарбузовий мус володіємо ніжним повітряним смаком і пряним ароматом. Містить клітковину, білки і вуглеводи приблизно в рівній пропорції, практично не містить жирів. Час приготування даного десерту 20-30 хвилин.
Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • горіха120 г білка (3 яєчних білка курячого яйця розміру 0)
  • 1 г мускатного горіха
  • 1-2 чайні ложки фруктози
  • 1 столова ложка тертої лимонної цедри

  • Спосіб приготування:

    Вимийте гарбуз, обсушіть. Наріжте на частини, очистіть від шкірки і наріжте на невеликі шматочки;
    Відваріть шматочки гарбуза в киплячій воді до м'якості;
    Остудіть гарбуз і подрібніть її блендером в пюре. Додайте до подрібненої гарбузі лимонну цедру і дрібку мускатного горіха;
    Білки збийте в піну, поступово додаючи фруктозу;
    З'єднайте збитий білок з гарбузом, акуратно перемішайте і розкладіть десерт по креманках. Готовий мус приберіть в холодильник.
    Подавайте охолодженим. При бажанні, можна готовий десерт посипати меленою корицею, це додасть прянощі мусу.