Бабусині страви: "Гострі язички з баклажанів"

Бабусині страви: "Гострі язички з баклажанів"

Інгредієнти:

  • 1 баклажан середнього розміру (головне щоб він був довгим)
  • 2-4 зубчики часнику
  • 1 невеликий помідор
  • половину пачки домашнього сиру (або твердого сиру - але з домашнім виходить смачніше)
  • столову ложку майонезу
  • зелень
  • спеції та сіль

  • Спосіб приготування:

    Спочатку треба підготувати баклажани: ретельно вимити і нарізати на тонкі довгі смужки. З одного баклажана вийде 4 смужки.
    Тепер їх треба посипати з обох боків зернистою сіллю та поставити, щоб пустили сік (15 хвилин буде досить).


    Готуємо начинку: у сир додаємо спеції, майонез, дрібно нарізану зелень. За допомогою часникодавки вичавлюємо часник і все добре вимішуємо. Помідор миємо та нарізаємо на скибочки - по одній на кожну смужку.
    Витираємо баклажанові смужки від солі та соку й швидко обсмажуємо на гарячій сковорідці до золотистого кольору.
    Вони мають стати м'якими та гарно скручуватися.
    Є така порада: підсмажені баклажани треба зберігати під кришкою, щоб вони не висохли й залишилися м'якими.
    На один кінець підсмаженої смужки кладемо наначинку та помідор і обережно згортаємо в трубочку.