Бабусині страви: "Грибне сациві"

Бабусині страви: "Грибне сациві"

Інгредієнти:

  • гриби (гливи, печериці) - 300 г
  • горіхи волоські - 100 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • часник - 4 зуб.
  • зелень (петрушка, кріп, кінза) - 1 пуч.
  • бульйон (грибний) - 1 стак.
  • сіль (за смаком)
  • перець чорний (за смаком)
  • хмелі-сунелі (за смаком)
  • олія рослинна (для пасерування)

  • Спосіб приготування:

    1. Гриби промити. Відварити в підсоленій воді до готовності. Гриби вийняти, бульйон процідити.
    2. Цибулю ріпчасту дрібно нарізати і спасерувати на рослинній олії до прозорості.
    3. Часник очистити, зелень промити.
    4. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендаре горіхи, зелень, цибулю, часник до однорідності.
    5. Гриби нарізати невеликими шматочками.
    6. Змішати гриби з подрібненою масою, розбавити бульйоном до консистенції соусу. Додати приправи. Подавати до других страв та в якості закуски.