Бабусині страви: "Грибочки-боровички"

Бабусині страви: "Грибочки-боровички"

Інгредієнти:

  • 11 варених яєць
  • 200 гр печінки тріски
  • 1 ст. л майонезу
  • зелень кропу (для декору)
  • чорний чай

  • Спосіб приготування:

    1. Відварюємо яйця до повної готовності, очищаємо від шкаралупи і даємо охолонути.
    2. коли яйця охолонуть розрізаємо їх так, щоб одна частинка була трішки більшою ніж інша. Менша частинка буде шапочкою грибів, а більша ніжкою.

    3. Заварюємо дуже міцний чорний чай, опускаємо туди наші шапочки і кип’ятимо їх близько 10-15 хвилин. Після цього вони отримають дуже красивий, коричневий колір (на смак ніякого впливу не буде).
    4. Тепер приготуємо начинку, змішавши жовточки з яєць з печінкою тріски та майонезом. Все перемішуємо до однорідного стану з допомогою виделки.
    5. Наповнюємо ніжки грибочків отриманою начинкою. (Трапляється, що від жовтка залишається дуже маленька ямка, для цього ножиком акуратно вирізаємо більшу ямку, щоб помістити туди потрібну кількість начинки).
    6. Беремо велику тарілку та ставимо ніжки начинкою донизу, кладемо на них шапочки та прикрашаємо зеленню кропу.