Бабусині страви: Гуцульський салат “Шухи”

Бабусині страви: Гуцульський салат “Шухи”

Інгредієнти:

  • буряк: 500 г
  • гриби білі сушені: 200 г
  • цибуля ріпчаста: 1 шт
  • часник: 4 зуб
  • кунжутна олія
  • оливкова олія
  • лимонний сік
  • сіль, перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Гриби замочити до набухання. Відварити. Нарізати соломкою. Буряк зварити, почистити, натерти на крупній тертці.
    Цибулю порізати та посмажити. Часник добре розтерти у ступі.
    Змішати тертий буряк, гриби, цибулю, часник. Посолити, поперчити, заправити оливковою та кунжутною олією, скропити лимонним соком.

    Господиням на замітку
    Для пікантності додайте у буряк трошки цукру.