Бабусині страви: "Хачапурі"

Бабусині страви: "Хачапурі"

Інгредієнти:

  • Для тіста нам потрібно:
  • 1 яйце
  • 1 ч. л дріжджів
  • 1 ч. л цукру
  • 200 мл теплої води
  • 500 гр борошна
  • для начинки потрібно:
  • 600 гр твердого сиру
  • 7 яєць
  • для приготування:
  • 3 ст. л вершкового масла
    1 ст. л соняшникової олії
    сіль

  • Спосіб приготування:

    1. В велику миску вливаємо теплу воду, додаємо одне яйце, сіль, цукор, борошно і дріжджі. Ретельно перемішуємо та починаємо замішувати пружне і гладеньке тісто. Накриваємо тісто рушничком, ставимо в тепле місце на одну годину. Тісто за цей час збільшиться в об’ємі у два рази. Тісто розминаємо і ще раз залишаємо в теплому місці на пів години.
    2. Готуємо начинку. В натертий на великій тертці сир додаємо два яйця, перемішуємо.
    3. Розділяємо тісто на 5 рівних частин. Кожну частку розкачуємо скалкою у формі овалу.
    4. На кожен овал накладаємо начинку, яку також потрібно розділити на 5 рівних частин.
    5. Краї тіста завертаємо вверх, що уторився човник.
    6. Залишаємо човники настоятися впродовж 15 хвилин.
    7. Змащуємо хачапурі збитим яйцем і ставимо їх на змащеному соняшниковою олією деко у розігріту до 200 С духовку на 30 хвилин.
    8. Виймаємо з духовки, розбиваємо в кожен по одному яйці і повертаємо в духовку. Догодовуємо до того часу, поки білок не стане білим.
    9. Перед подачею додаємо в хачапурі по шматочку вершкового масла.