Бабусині страви: "Хек, тушкований у сметані"

Бабусині страви: "Хек, тушкований у сметані"

Інгредієнти:

  • хек: 2 кг
  • цибуля: 2 шт.
  • яйця: 2 шт.
  • сир твердий: 150 г
  • сметана: 400 г
  • борошно: 1 ст.л.
  • зелень, сіль, перець, гірчиця, спеції за смаком

  • Спосіб приготування:

    Рибу помити, почистити, нарізати невеликими шматочками. Зробити паніровку: змішати борошно, сіль, спеції. У паніровці обваляти шматочки риби і викласти на деко з бортиками.
    Нарізати цибулю півкільцями і обсмажити на олії. Зробити соус: сметану змішати з гірчицею, яйцями, дрібно нарізаним кропом і смаженою цибулею, розмішати. Залити рибу соусом, посипати тертим сиром і поставити в розігріту духовку. Запікаємо до рум’яної скоринки.