Бабусині страви: "Капоната"

Бабусині страви: "Капоната"

Інгредієнти:

  • Оцет винний червоний - 1/2 склянки
  • Базилік - кілька листочків
  • Капперси - 20 гр.
  • Цибуля ріпчаста - 130 гр.
  • Баклажани - 1 кг.
  • Олія оливкова - ½ ст.
  • Солоні оливки без кісточок - 200 гр.
  • Кедрові горіхи - 60 гр.
  • Помідори - 500 гр.
  • Стебла селери - 600 гр
  • Цукор - 50 гр.
    Сіль - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Добре вимиті баклажани нарізати кубиками (приблизно 1,5 см), посипати крупною сіллю і залишити на 1 -1,5 години щоб зникла гіркота.
    Тим часом, нарізати і відварити в підсоленій воді 3-4, хвилини стебла селери. Готову селеру процідити і обсушити на паперовому рушнику.
    У розігрітій олії обсмажити цибулю і відварну селеру, потім додати каперси, оливки без кісточок і кедрові горіхи, продовжувати смажити на середньому вогні ще 10 хвилин.
    Додайте помідори очищені від шкірки і нарізані кубиками, тушкуйте 15 хвилин.
    Між тим, баклажани відкиньте на друшляк, сполосніть під проточною холодною водою, обсушіть на рушнику і обсмажте до рум'яності в іншій сковороді на оливковій олії.
    Коли баклажани будуть готові, з'єднайте з іншими обсмаженими інградієнтами.
    Додати цукор, оцет, добре перемішайте і продовжуйте тушкувати на середньому вогні поки не зникне запах оцту.
    Готовій капонаті дайте охолонути і подавайте на стіл з рубаним або цілим листям базиліка.
    Через кисло-солодкий смак, вибір вина до цієї страви злегка ускладнюється. Тим не менш, до сіцілійської страви - сицилійське вино, наприклад, біле сухе Sicilia Inzolia.