Інгредієнти:
Сіль - за смаком
Спосіб приготування:
Добре вимиті баклажани нарізати кубиками (приблизно 1,5 см), посипати крупною сіллю і залишити на 1 -1,5 години щоб зникла гіркота.
Тим часом, нарізати і відварити в підсоленій воді 3-4, хвилини стебла селери. Готову селеру процідити і обсушити на паперовому рушнику.
У розігрітій олії обсмажити цибулю і відварну селеру, потім додати каперси, оливки без кісточок і кедрові горіхи, продовжувати смажити на середньому вогні ще 10 хвилин.
Додайте помідори очищені від шкірки і нарізані кубиками, тушкуйте 15 хвилин.
Між тим, баклажани відкиньте на друшляк, сполосніть під проточною холодною водою, обсушіть на рушнику і обсмажте до рум'яності в іншій сковороді на оливковій олії.
Коли баклажани будуть готові, з'єднайте з іншими обсмаженими інградієнтами.
Додати цукор, оцет, добре перемішайте і продовжуйте тушкувати на середньому вогні поки не зникне запах оцту.
Готовій капонаті дайте охолонути і подавайте на стіл з рубаним або цілим листям базиліка.
Через кисло-солодкий смак, вибір вина до цієї страви злегка ускладнюється. Тим не менш, до сіцілійської страви - сицилійське вино, наприклад, біле сухе Sicilia Inzolia.