Бабусині страви: "Картопля в соусі бешамель"

Бабусині страви: "Картопля в соусі бешамель"

Інгредієнти:

  • Картопля-1кг.
  • Цибуля ріпчаста-1головка
  • Бекон-100гр.
  • Борошно-1 ст.л.
  • Молоко-250мл.
  • Бульйон (яловичий або овочевий)-250мл.
  • Вершки (будь-якої жирності)-125мл.
  • Мускатний горіх
  • Петрушка
  • Перець кольоровий

  • Спосіб приготування:

    Картоплю зварити до напівготовності, очистити.

    Цибулю і бекон нарізати дрібно, підсмажити у вершковому маслі. Посипати борошном і трохи підсмажити.

    Залити всю цю страву бульйоном і змішати в однорідну масу. Потім додати молоко і вершки.

    Посолити, поперчити, натерти на смак мускатний горіх і додати петрушку. Доварити хвилин 5.

    Картоплю нарізати скибочками, тут вже за бажанням, можна просто перемішати з соусом, а можна залити у форму для запіканки посипати сиром і підрум'янити в духовці.