Бабусині страви: "Картопля з куркою в духовці"

Бабусині страви: "Картопля з куркою в духовці"

Інгредієнти:

  • Картопля - 1 кілограм
  • Курка - 1 кілограм
  • Часник - 2 зубчики
  • Сметана - 200 грам
  • Сіль, перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Ну, звичайно ж, на першому етапі приготування нам необхідно очистити картоплю від шкірки і гарненько її помити. Далі нарізаємо картоплю на не дуже великі брусочки. Намагайтеся картоплю добре вимити за перший раз, щоб після того як ми її поріжемо більше це не робити, щоб не вимивати крохмаль, який з неї виділяється, ви ж не хочете отримати картоплю без смаку.

    Тепер посолимо, додамо перець і перемішати картоплю, перемішуємо досить добре, щоб сіль і перець потрапили на всю картоплю. Далі додаємо близько ста грамів сметани, ще раз добре перемішати.


    Отриману картоплю, перемішану з сметаною, викладаємо на форму, попередньо змастивши її рослинним або вершковим маслом.
    Зараз займемося куркою, її ми порубаємо на невеликі шматки і добре помиємо.
    Курку, так само як і картоплю посолити, поперчити, додамо часник, сметану і добре перемішати.

    Далі все досить просто, викладаємо курку у форму зверху на картоплю і дамо їй трохи часу промаринуватися в сметані, приблизно двадцять - тридцять хвилин. Як тільки курка трохи постояла, відправляємо картоплю з куркою в попередньо розігріту духовку до температури 200 градусів.

    Готовність можна перевірити за допомогою зубочистки або вилки, коли курка і картопля досить м'який, значить готово, вся ця справа (приготування) займе приблизно близько години часу.