Бабусині страви: "Картопляні галушки з овочами"

Бабусині страви: "Картопляні галушки з овочами"

Інгредієнти:

  • картопля: 500 г
  • борошно: 1 склянка
  • цибуля: 2 шт
  • брокколі: 250 г
  • червоний болгарський перець: 1-2 шт
  • олія: 150 мл
  • яблучний оцет: 1 ст. ложка
  • цукор: 1 ст.л
  • чорний мелений перець та сіль за смаком

  • Спосіб приготування:

    Картоплю почистити, зварити і розім’яти до стану пюре. Додати 3 ст. ложки олії, сіль, перець, борошно і замісити м’яке еластичне тісто.
    Розкачати тісто в джгутики і нарізати галушки (шматочки можуть бути довільної форми). Зварити їх у підсоленій воді.

    Цибулю та перець почистити, порізати і окремо підсмажити на олії.
    У окріп додати цукор, оцет та 1 ч. ложку солі, викласти суцвіття броколі і варити 1-2 хвилини.
    Викласти на тарілку галушки, посипати їх смаженою цибулею, а навколо розкласти смажений перець та суцвіття брокколі.

    * Галушки варяться швидко, і їх потрібно вибирати відразу, коли спливуть, щоб не розварилися.
    * Замішуючи галушки, не додавайте відразу все борошно – залиште трохи на домішування та формування. Якщо до галушок додати забагато борошна, вони можуть вийти занадто твердими. Якщо ж борошна буде замало, галушки легко розварюватимуться і втратять форму.