Бабусині страви: "Картопляні квіти з начинкою"

Бабусині страви: "Картопляні квіти з начинкою"

Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.,
  • гриби - 100 г,
  • кабачок - 0,5 шт.,
  • болгарський перець - 1-2 шт.,
  • сир - 100 г,
  • 2 яєчних жовтки,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком,
  • кунжут - для прикраси,
  • соняшникова олія - для смаження.

  • Спосіб приготування:

    Картоплю очистіть і поріжте тонкими пластинами.

    У силіконові форми для кексів викладіть картопляні пластини у вигляді квітки (5 пластин з боків і одна посередині).

    Сир потріть на тертці, додайте жовтки, посоліть і збийте в однорідну масу. По 1-2 ст. ложки приготованої сирної маси влийте в квітки, щоб при випічці вони скріпилися і не розпадалися.

    Приготуйте начинку. Гриби, перець і кабачок поріжте і обсмажте на олії, посоліть і поперчіть. Викладіть начинку на сирну масу.

    Картопляні пелюстки змастіть соняшниковою олією.

    Картопляні квіти поставте в розігріту до 180 °C духовку і випікайте до золотистої скоринки картоплі.

    За 5-10 хвилин до готовності посипте квітки кунжутом.

    При подачі прикрасьте страву за бажанням.

    Закуску картопляні квіти можна приготувати з будь-якою начинкою, на ваш смак: м’ясною, рибною або овочевою.