Бабусині страви: "Картопляна запіканка з грибами, броколі і беконом"

Бабусині страви: "Картопляна запіканка з грибами, броколі і беконом"

Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.,
  • броколі - 200 г,
  • гриби - 200 г,
  • копчений бекон - 250 г,
  • сир - 250 г,
  • зелень петрушки - 0,5 пучка,
  • яйця - 4 шт.,
  • молоко - 350 мл,
  • сіль - за смаком
  • олія - для змащування форми

  • Спосіб приготування:

    Очищену картоплю відваріть в киплячій підсоленій воді 5 хвилин, охолодіть і поріжте кружечками.

    Броколі відваріть в киплячій воді 3 хвилини.

    Гриби відваріть в підсоленій воді 7-10 хвилин і наріжте невеликими шматочками.

    Копчений бекон поріжте невеликими шматочками.

    Обсмажте гриби на рослинній олії 5-7 хвилин, додайте бекон, перемішайте і смажте ще 5 хвилин.

    Сир натріть на крупній тертці.

    Зелень петрушки вимийте, обсушіть, розберіть на листочки або дрібно поріжте.

    Яйця збийте з молоком і сіллю до однорідності.

    У змащену олією форму викладіть кружечки картоплі, посипте сиром, викладіть обсмажені з беконом гриби, посипте сиром, зверху викладіть броколі. Залийте запіканку збитими з молоком яйцями, посипте сиром, що залишився.

    Запікайте страву в розігрітій до 180 °C духовці 40-50 хвилин