Бабусині страви: Картопляний соус "Скордалія"

Бабусині страви: Картопляний соус "Скордалія"

Інгредієнти:

  • картопля (середнього розміру) - 3 шт
  • часник (за смаком) - 3 зуб.
  • олія оливкова - 50 мл
  • лимон - 1/2 шт
  • перець чорний (за смаком)
  • сіль (за смаком)

  • Спосіб приготування:

    1.Підготувати інгредієнти.
    2.Відварити картоплю до готовності ~ 20 хвилин.
    3.Часник почистити. Нарізати, покласти в процесор.
    4.Подрібнити. Додати масло. Збити.
    5.Додати очищений і нарізану картоплю, сік лимона, перець, сіль.
    6.Збити.
    7.Перекласти отриманий соус в баночку і залишити на годину настоятися.

    Коли вже все набридло і хочеться чогось простого, але смачного можна спробувати приготувати цей грецький соус з нашої картоплі та часнику. Тільки не уявляйте собі, що це звичайне рідкувате пюре. Спочатку спробуйте його просто з хлібом, овочами або рибою! Можна урізноманітнити буряком, волоськими горіхами або мигдалем.