Бабусині страви: "Кисло-солодкий овочевий салат з чорносливом"

Бабусині страви: "Кисло-солодкий овочевий салат з чорносливом"

Інгредієнти:

  • 5-8 штук чорносливу (без додавання цукру, сиропу глюкози або фруктози)
  • 2 болгарських перця
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2-3 листи салату
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 2-3 столові ложки бальзамічного оцту
  • сіль за смаком
  • мед - на кінчику ложки
  • 100 - 150 г тертої редьки
  • 1 пучок петрушки
  • 1 авокадо
    жменю насіння соняшнику

  • Приготування:

    Чорнослив помити, обсушити і дрібно нарізати.
    Приготувати заправку: змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і мед. Залити маринадом чорнослив і дати постояти 2-3 хвилини.
    Натерти редьку і додати до заправки з чорносливом. Перемішати. Редька дуже добре вбирає маринад і дає сік.

    Болгарський перець покришити соломкою. Додати до редьці і знову перемішати.
    Зелена цибуля і петрушку дрібно нарізати. З'єднати з редькою і перцем, перемішати.
    Авокадо очистити, нарізати і додати в салат. Наприкінці порізати листя салату і посипати насінням.