Бабусині страви: "Класичні козинаки"

Бабусині страви: "Класичні козинаки"

Інгредієнти:

  • горіхи (арахіс, соняшникове насіння, мигдаль, грецькі горіхи, лісові горіхи): 0,5 кг
  • мед: 0,5 кг
  • цукор: 2 ч.л

  • Спосіб приготування:

    Горіхи чистимо, подрібнюємо і обсмажуємо на сухій сковорідці.
    В окремому посуді змішуємо мед і цукор, дуже добре перемішуємо і ставимо на плиту на середній вогонь, помішуючи, доводимо до кипіння, знімаємо і остуджуємо.
    І так тричі.
    У результаті ваша солодка маса повинна перетворитися в густий медовий сироп.
    Коли мед закипів втретє, додаємо в цю масу горіхи, і варимо ще 10 хвилин, постійно помішуючи.
    Дерев'яну дошку змочуємо водою і викладаємо на неї медово-горіхову масу, починаємо розкочувати змоченою водою качалкою в рівний пласт.
    Тепер гострим ножем вирізаємо ромби і складаємо на тарілку, щоб козинаки не злиплися, перекладаємо їх пергаментом
    Смачні та корисні солодощі готова!