Бабусині страви: "Котлети по-київськи"

Бабусині страви: "Котлети по-київськи"

Напевно, цей смачний рецепт - котлети по київськи, знайомий всім, не тільки киянам. Це й не дивно - складно відмовити собі в задоволенні побалувати себе котлетами, хіба що після з'їдених вже штучок п'яти.


Інгредієнти:

  • 1 куряче філе
  • 50 гр. вершкового масла
  • 1 маленький зубчик часнику
  • 1 ст. ложка дрібно нарубаної зелені кропу
  • 0.5 ч. ложки солі
  • щіпка меленого чорного перцю
  • 2 яйця
  • борошно
  • панірувальні сухарі
  • рослинна олія для фритюру

  • Спосіб приготування:

    В вершкове масло (злегка розм'якшене) вичавити часник через прес, додати сіль, мелений перець і кріп, все добре розмішати і розтовкти вилкою, прибрати масло в холодильник.
    Грудку розрізати на 2 половинки, зрізати по маленькому шматочку з кожної частини (він ніби сам намагається відокремитися), ці 2 шматочки поки прибрати в сторону.
    Грудку відбити спочатку молоточком через плівку, бити не сильно, намагаючись не розірвати м'ясо, потім коли вже воно стане трохи пласким відбивати злегка гладкою стороною молоточка, перевертаючи шматок з одного боку на іншу, потім розрівняти через плівку качалкою, ніби розгладжуючи, поки філе не стане одним пласким широким шматком.
    Так само відбити і розгладити маленькі шматочки.

    З охолодженого масла сформувати 2 овальних шматочка. В середину однієї половини грудки покласти масло, накрити маленьким шматочком філе, придавити добре долонею, згорнути філе один раз, ще раз придавити, головне затискати кінці, тільки не треба їх підвертати у всередину, потім згорнути вдруге, вийде овальна котлета. Так само сформувати другу котлету.

    В одну миску розбити яйця, розмішати їх виделкою, в іншу насипати муку, в третю сухарі.
    Котлету добре притиснути з усіх боків долонями, обваляти притискаючи спочатку в борошні, потім занурити в яйце, перекласти в сухарі, на цій стадії потрібно вимити і витерти руки насухо, щоб сухарі не прилипали до рук.
    Котлету добре обваляти в сухарях, намагаючись закладати всі тріщини, добре притискати руками.
    Потім знову другий раз занурити в яйце, потім вимивши і витерши руки знову паніруємо в сухарях, добре притискати котлету в долонях, намагаючись не пропускати тріщини, особливо добре затискати кінці. Так само сформувати другу котлету.

    Готові котлети прибрати в морозильну камеру на 1:00. В цей час можна приготувати гарнір, чи картоплю фрі.
    Смажити котлети в розігрітій рослинній олії приблизно по 5 хвилин з кожного боку, стежте щоб олія не була сильно перегрітою, інакше котлета підгорить а всередині залишиться сирою, вогонь повинен бути нижче середнього. Масло має покривати котлети не менш ніж на половину.
    Готові котлети потримати в розігрітій духовці до 200 градусів 5-10 хвилин.
    Подавати відразу гарячими.