Бабусині страви: "Крем-карамель або флан"

Бабусині страви: "Крем-карамель або флан"

Інгредієнти:

  • Для крему:
  • 250 мл молока нормальної жирності
  • 1 стручок ванілі (або 1 пакетик цукру з натуральною ваніллю)
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 2 жовтки
  • вершкове масло для змащення формочок
  • Для карамелі:
  • 100 г цукру
  • 100 мл гарячої води

  • Спосіб приготування:

    - Молоко довести до кипіння з м'якоттю стручка ванілі або з ванільним цукром. Дати настоятися 10 хв.
    - На середньому вогні карамелізувати цукор в каструлі з товстим дном, влити гарячу воду, розчинити в ній карамель і виварити на середньому вогні до сиропу.
    - Яйця і жовтки змішати з цукром (не збивати!), Влити тонкою цівкою при помішуванні гаряче молоко з ваніллю.
    - Злегка змастити індивідуальні вогнетривкі формочки вершковим маслом.
    - Розподілити по формах карамель (1-2 ст.л. в кожну), потім яєчно-молочну суміш.
    - Накрити формочки фольгою і поставити в глибокий лист. Заповнити деко окропом до середини формочок.
    - Деко з формочками поставити в розігріту до 150 ° С духовку на 45 хв.
    - Вийняти формочки з води, остудити, охолодити в холодильнику.
    - Для подачі провести кінчиком ножa по краю формочок і перекинути вміст на тарілку.