Бабусині страви: "Крем-суп з брокколі"

Бабусині страви: "Крем-суп з брокколі"

Інгредієнти:

  • 1 середня цибулина
  • 1/8 ч.л. меленого мускатного горіха (можна не додавати, але з ним смак цікавіше)
  • 1 л курячого бульйону
  • 500 г броколі (свіжої або замороженої)
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • рослинна олія для обсмажування

  • Спосіб приготування:

    Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Брокколі розрізаємо на суцвіття.
    У каструлі розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до м'якості, близько 4 хвилин.
    Додаємо мускатний горіх і смажимо, помішуючи, близько 30 секунд до розкриття аромату.
    Додаємо брокколі, бульйон і 300 мл води. Солимо і перчимо до смаку.
    Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо жар і готуємо, поки броколі не стане м'якою, близько 5-10 хвилин.
    Знімаємо каструлю з вогню і за допомогою заглибного блендера пюрируємо суп.
    Якщо консистенція здасться вам занадто зернистою, ви можете додатково протерти суп через сито.
    Пюріруємо.
    Розливаємо суп по тарілках, скроплюємо оливковою олією і подаємо