Бабусині страви: "Крем-суп з огірка"

Бабусині страви: "Крем-суп з огірка"

Інгредієнти:

  • 2 огірка
  • 1 цибуля
  • 450 мл води (або курячого бульйону)
  • 1 ч. л лимонного соку
  • 4 ст. л сметани
  • 15 гр вершкового масла
  • чорний перець
  • сіль

  • Спосіб приготування:

    1. Половинку одного огірка ми залишаємо для прикрашання, решту нарізаємо кубиками.
    2. Цибулю очищаємо і дрібненько подрібнюємо.
    3. В каструлі розтоплюємо вершкове масло та обсмажуємо огірки та цибулю впродовж 5 хвилин на маленькому вогні, додаємо воду або бульйон та перемішуємо.
    4. Доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 20 хвилин під кришкою.

    5. Блендером перемішуємо суп в пюре, додаємо лимонний сік, сіль та перець.
    6. Додаємо сметанку і все гарненько перемішуємо.
    7. Перед подачею натираємо частину огірка, який ми залишили для прикрашання на дрібній тертці та посипаємо ним наш супчик.